Gereedschap voor de Klussendienst

dinsdag 24 oktober 2023

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daar helpt de Klussendienst bij.
Met een team vaste medewerkers en vrijwilligers biedt de Klussendienst al meer dan 30 jaar hulp aan ouderen vanaf 65 jaar, mensen met een beperking en chronisch zieken in Gorinchem. Dat doen ze met kleine klussen in en om de woning, zoals kleine tuinklussen, ramen zemen, kleine reparaties, gordijnrails ophangen, strijkwerk. Ook helpen ze bij vragen of problemen met computer of tv.

Gratis boodschappentaxi
De Klussendienst rijdt een gratis boodschappentaxi. Cliënten in het oostelijk deel van Gorinchem kunnen op dinsdag naar winkelcentrum Gorinchem Oost worden gebracht. In het westelijk deel rijdt de taxi op donderdag naar Piazza Center. Daarnaast is een helpende hand in de supermarkt ook te regelen.

Vervangende vrijwillige mantelzorg of respijtzorg
Naast de dienstverlening aan haar doelgroep werft de Klussendienst vrijwilligers die een paar uur per week een mantelzorger willen ondersteunen. Het kan gaan om allerlei activiteiten die de vrijwilliger met de zorgvrager onderneemt. Een kopje koffie of thee drinken, een wandeling maken, een spelletje doen of samen naar de bioscoop. De mantelzorger heeft dan even tijd voor zichzelf.

De Klussendienst heeft afgelopen jaar financiële steun ontvangen van FOWW om gereedschap te kunnen aanschaffen, waarmee de klussen bij cliënten uitgevoerd kunnen worden.

Sluiten