Activiteiten

Op dit onderdeel van de website vindt u meer informatie over door het FOWW gesteunde projecten. Stuk voor stuk staan achter al deze mooie initiatieven creatieve en betrokken mensen en organisaties met veel doorzettingsvermogen.

Succesvolle Typhoonloop

maandag 4 december 2023

FOWW wordt door Atletiekvereniging Typhoon hartelijk bedankt voor de financiële bijdrage aan de organisatie van een succesvolle Typhoonloop. De loop heeft plaatsgevonden op 28 oktober jl., waarbij 290 mensen zich hebben ingeschreven en 254 mensen zijn gefinisht. De inschrijvingen waren als volgt: 20 kinderen op de 400 meter, 43 kinderen op de 1600 meter, 77 deelnemers op de 6 kilometer en 143 deelnemers op de 10 kilometer. Aan de 400 meter deden ook enkele G-atleten mee.Bij deze editie van de Typhoonloop zijn opnamen gemaakt voor het tv-programma ‘Een Huis Vol’, omdat twee deelnemers van de loop onderdeel zijn van dit programma. De uitzending waarin de loop te zien is, wordt uitgezonden op 1 januari 2024.In 2024 start, mede door de inzet van Typhoon, opnieuw het Grote Rivierenloopcircuit. Een circuit van in totaal acht loopevenementen in de regio, met als afsluiting de Typhoonloop in oktober. Deelnemers aan dit circuit doen mee aan het eindklassement. Met deze opzet verwacht het bestuur nog meer deelnemers aan te trekken bij de verschillende loopjes.Het bestuur kijkt terug op een geslaagde loop en kijkt uit naar de evenementen die volgend jaar zullen plaatsvinden.

Lees meer

Zanggroep KLINK! viert jubileum met muziekshow

maandag 30 oktober 2023

Zanggroep KLINK! heeft haar 12,5 jarig bestaan groots gevierd in het Centraal Punt in Gorinchem. Op 28 en 29 oktober 2023 zijn er drie concerten gegeven met het thema Re-Connect. KLINK! heeft een aantal stukken a capella gezongen en is bij andere stukken begeleid door een live band en combo van strijkers en blazers. FOWW heeft een financiële bijdrage geleverd om deze jubileummuziekshow mede mogelijk te maken. De zangroep omschrijft zichzelf als een meerstemmige zangroep met tien fanatieke zangers en zangeressen die voor het hoogst haalbare zang- en entertainment niveau gaan. Dit doen zij onder leiding van Ruben Weverling, die alle arrangementen per persoon, op maat, schrijft om het maximale uit iedere stem te halen. Het repertoire van de zanggroep is zeer breed: pop, filmmuziek, jazz, cabaret, klassiek en musical in zowel ballads als uptempo. Tijdens de jubileummuziekshow is KLINK! een samenwerking aangegaan met evenzo gepassioneerde amateurs uit de cultuurwereld, ondersteund door professionals en oud-KLINK! deelnemers. Op deze originele manier is teruggegrepen naar mooie herinneringen uit de afgelopen jaren.

Lees meer

Gereedschap voor de Klussendienst

dinsdag 24 oktober 2023

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daar helpt de Klussendienst bij. Met een team vaste medewerkers en vrijwilligers biedt de Klussendienst al meer dan 30 jaar hulp aan ouderen vanaf 65 jaar, mensen met een beperking en chronisch zieken in Gorinchem. Dat doen ze met kleine klussen in en om de woning, zoals kleine tuinklussen, ramen zemen, kleine reparaties, gordijnrails ophangen, strijkwerk. Ook helpen ze bij vragen of problemen met computer of tv. Gratis boodschappentaxiDe Klussendienst rijdt een gratis boodschappentaxi. Cliënten in het oostelijk deel van Gorinchem kunnen op dinsdag naar winkelcentrum Gorinchem Oost worden gebracht. In het westelijk deel rijdt de taxi op donderdag naar Piazza Center. Daarnaast is een helpende hand in de supermarkt ook te regelen.Vervangende vrijwillige mantelzorg of respijtzorg Naast de dienstverlening aan haar doelgroep werft de Klussendienst vrijwilligers die een paar uur per week een mantelzorger willen ondersteunen. Het kan gaan om allerlei activiteiten die de vrijwilliger met de zorgvrager onderneemt. Een kopje koffie of thee drinken, een wandeling maken, een spelletje doen of samen naar de bioscoop. De mantelzorger heeft dan even tijd voor zichzelf. De Klussendienst heeft afgelopen jaar financiële steun ontvangen van FOWW om gereedschap te kunnen aanschaffen, waarmee de klussen bij cliënten uitgevoerd kunnen worden.

Lees meer

Vijfde editie van de Big Music Cruise

woensdag 18 oktober 2023

Op zaterdag 23 september jl. heeft Christelijk Showcorps Gorcum (CSG) de vijfde editie van de Big Music Cruise georganiseerd in de historische binnenstad van Gorinchem. Dit fantastische muziekevenement werd georganiseerd tijdens de Botenbeurs en genoot financiële steun van FOWW.Er was gedurende de gehele middag swingende muziek te horen op de Grote Markt. Dit swingende geluid werd gebracht door acht Big Bands en een aantal swingbands, met in totaal 180 muzikanten. Er werd muziek ten gehore gebracht van Duke Ellington, maar ook jazz, blues en rock klassiekers. De Big Music Cruise werd gelijktijdig georganiseerd met de Botenbeurs, waardoor er ruim 15.000 bezoekers in de binnenstad waren, die het geluid van de Big Bands hebben kunnen horen voorafgaand aan het bezoek aan de schepen in de Lingehaven. De organisatie kijkt terug op een succesvol evenement, met veel bezoekers en mooie klanken.

Lees meer

Zomerfeest Gorinchem 2023

dinsdag 10 oktober 2023

In augustus heeft de veertigste editie van het Zomerfeest plaatsgevonden in Gorinchem. Deze mijlpaal is uitbundig gevierd! Tijdens het Zomerfeest hebben diverse bekende artiesten hun muziek te horen gegeven aan een groot publiek. Zowel op de Groenmarkt als op de Varkensmarkt hebben bezoekers kunnen genieten van mooi geluid en heerlijk weer. De verschillende avonden zijn goed bezocht en hebben diverse dorpen in de omgeving bereikt. Daarnaast is er een Jubileum Magazine uitgegeven waarin wordt teruggeblikt op veertig jaar Zomerfeest in Gorinchem. Ook dit jaar heeft FOWW bijgedragen aan de totstandkoming van dit geweldige feest. FOWW houdt zich binnen Gorinchem bezig met de financiële ondersteuning van veel initiatieven op het gebied van ontwikkeling van de leefomgeving, wonen en welzijn van de bewoners. Dit initiatief sloot mooi aan bij de activiteiten die door FOWW gesteund worden. Aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt: hartelijk bedankt voor de inzet en betrokkenheid!

Lees meer

Substantiële bijdrage aan Voedselbank Gorinchem

woensdag 9 augustus 2023

Voedselbank Gorinchem is van mening dat het op tafel zetten van een gezonde, voedzame maaltijd geen luxe mag zijn, maar ook jezelf goed kunnen verzorgen vinden zij een basisrecht.Stichting FOWW heeft een substantiële financiële bijdrage geleverd waardoor er wekelijks voldoende hygiëneproducten kunnen worden gekocht. Denk hierbij aan wasmiddel, toiletpapier, tandpasta, shampoo, etc. Dit zijn kostbare producten die voor de klanten van Voedselbank Gorinchem niet altijd vanzelfsprekend zijn. Samen met de producten die zij als officiële MUP (Menstruatie Uitgifte Punt) ontvangen, is er voorlopig een mooi gevuld extra schap voor de klanten.Stichting FOWW heeft graag een bijdrage gedaan om dit mogelijk te maken.

Lees meer

Geslaagde Typhoonloop met 250 deelnemers

maandag 13 februari 2023

Atletiekvereniging Typhoon heeft in 2022 opnieuw de Typhoonloop georganiseerd. Aan het evenement deden 250 lopers mee in verschillende leeftijdscategorieën: de jongste loper was 4 jaar oud en de oudste loper had de leeftijd van 80 jaar. De organisatie is blij dat het evenement, na drie jaar afwezigheid, weer doorgang mocht hebben. Stichting FOWW heeft een bijdrage gedaan dat ten goede is gekomen aan het inhuren van professionele verkeersregelaars, aangezien dit verplicht was. De verkeersregelaars hebben gezorgd voor een veilige oversteek over de provinciale weg bij Schelluinen.

Lees meer

Stichting Boukie - bijdrage aan buurthuis Haarse kade

donderdag 28 oktober 2021

Mohamed Boukrouche heeft met de stichting Boukie van het voormalige PoGo aan de Haarse kade een multifunctionele ontmoetingsplek gemaakt.Het pand aan de Haarsekade wordt sinds 1 maart 2021 niet meer verhuurd aan Pogo. Na opzegging van de huur kreeg de gemeente diverse verzoeken van inwoners over de gebruiksmogelijkheden van het pand, eventueel in combinatie met subsidie. Een van hen was de stichting Boukie van Mohamed Boukrouche, hij diende een concreet plan.De stichting diende het plan ‘Haarsekade, multifunctionele ontmoetingsplek van de toekomst’ in met activiteiten die passen binnen de gemeentelijke beleidskaders voor cultuur en integraal sociaal beleid. In het plan moet de Haarsekade een plek worden die gevormd wordt door een voor Gorcumers. Het wijkcentrum gaat samenwerken met de Rozenobel aan een inclusieve samenleving; bij de planvorming heeft de stichting Rozenobel meegedacht over de inhoud en het plan voor de Haarsekade. Het plan is gericht op ontmoeten in de Haarwijk.Stichting Boukie biedt straks dagbesteding en wil zo eenzaamheid onder ouderen en jongeren bestrijden. Ze schrijft in haar plan dat scholen, verenigingen, stichtingen en anderen die educatieve of maatschappelijke activiteiten willen organiseren gebruik kunnen maken van het pand. Jongeren krijgen daarbij specifieke aandacht. Een droom van de stichting is om een deel van het curriculum van de scholen in Gorinchem in te vullen. Het pand ligt vlakbij de scholencampus aan de Hoefslag en kan bijvoorbeeld mediatechnologie voor scholieren aanbieden.Stichting FOWW heeft Stichting Boukie met een bijdrage kunnen ondersteunen bij de beveiliging van het pand. Wij zijn trots om een bijdrage aan dit mooie initiatief te mogen leveren.

Lees meer

Stichting Boukie - Ondersteuning bij buurthuis Haarse kade

donderdag 28 oktober 2021

Mohamed Boukrouche heeft met de stichting Boukie van het voormalige PoGo aan de Haarse kade een multifunctionele ontmoetingsplek gemaakt. Het pand aan de Haarsekade wordt sinds 1 maart 2021 niet meer verhuurd aan Pogo. Na opzegging van de huur kreeg de gemeente diverse verzoeken van inwoners over de gebruiksmogelijkheden van het pand, eventueel in combinatie met subsidie. Een van hen was de stichting Boukie van Mohamed Boukrouche, hij diende een concreet plan. De stichting diende het plan ‘Haarsekade, multifunctionele ontmoetingsplek van de toekomst’ in met activiteiten die passen binnen de gemeentelijke beleidskaders voor cultuur en integraal sociaal beleid. In het plan moet de Haarsekade een plek worden die gevormd wordt door een voor Gorcumers. Het wijkcentrum gaat samenwerken met de Rozenobel aan een inclusieve samenleving; bij de planvorming heeft de stichting Rozenobel meegedacht over de inhoud en het plan voor de Haarsekade. Het plan is gericht op ontmoeten in de Haarwijk.Stichting Boukie biedt straks dagbesteding en wil zo eenzaamheid onder ouderen en jongeren bestrijden. Ze schrijft in haar plan dat scholen, verenigingen, stichtingen en anderen die educatieve of maatschappelijke activiteiten willen organiseren gebruik kunnen maken van het pand. Jongeren krijgen daarbij specifieke aandacht. Een droom van de stichting is om een deel van het curriculum van de scholen in Gorinchem in te vullen. Het pand ligt vlakbij de scholencampus aan de Hoefslag en kan bijvoorbeeld mediatechnologie voor scholieren aanbieden. Stichting FOWW heeft Stichting Boukie met een bijdrage kunnen ondersteunen bij de beveiliging van het pand. Wij zijn trots om een bijdrage aan dit mooie initiatief te mogen leveren.

Lees meer

Gorcumse Literatuurprijs 2021

maandag 25 oktober 2021

De feestelijke uitreiking van de Gorcumse literatuurprijzen 2021 vond dit jaar plaats op een bijzondere en passende locatie: Slot Loevestein! De deelnemers aan deze jaarlijkse literatuur- en dichtwedstrijd kregen in 2021 immers de opdracht om hun inzendingen te schrijven in het kader van het ‘Hugo de Groot jaar’ met als thema: ‘wat laat ik na, hoe wil ik herinnerd worden?’De gelukkige prijswinnaars en andere genodigden werden op 13 oktober jl. gastvrij ontvangen in het kasteel. Het bestuur van de Stichting Gorcumse literatuurprijs had voor passend vervoer gezorgd: door de welwillende medewerking van ‘Riveer’ was de heen- en terugtocht over de Merwede geregeld, geheel in stijl met de nagedachtenis aan Hugo (al was het dan in omgekeerde volgorde…).Uiteraard draaide het deze avond om de prijswinnaars in de zes categorieën, die door de jury uit de vele inzendingen gekozen waren. Ook de presentatie van het boek ‘Hugo de Groot en zijn nalatenschap’ was een feestelijk moment en een blijvende herinnering aan deze bijzondere editie van de literatuurprijs. De Gorcumse burgemeester Reinie Melissant nam het eerste exemplaar in ontvangst. Zij sprak haar waardering uit over de literatuurprijs en het boek en kwaliteit van de inzendingen noemde zij opvallend hoog.Niet alleen de winnende bijdragen, maar ook een selectie uit de andere inzendingen en bijdragen van andere auteurs zijn hierin te vinden.Belangrijk: Het boek is bij de Gorinchemse boekhandels te verkrijgen voor een bedrag van € 10,00.De avond werd opgeluisterd door musici van ‘De Bazuin’. Verrassend was ook de medewerking van Hugo zelf, in eigen persoon en op film. Hij kondigde de opening van de Literatuur route aan, die van 15 tot en met 31 oktober op Loevestein te bewonderen is en waarop met een QR-code het werk van de winnaars te lezen is.Hugo de Groot: hij was en is zijn tijd echt vooruit!Stichting FOWW steunt dit initiatief en heeft graag een bijdrage gedaan om dit mogelijk te maken.

Lees meer
Sluiten