De Nieuwe Doelen

zondag 22 februari 2015

Bewegend licht voor het theater

"De Nieuwe Doelen heeft naast een theaterfunctie ook een 'dorpshuisfunctie'. Dat wil zeggen dat we een rol voor onszelf zien om de amateurkunst en de gemeenschapszin in Gorinchem te ondersteunen. Daarom stellen we onze lokatie 50 tot 60 keer per jaar ter beschikking van het Gorcumse verenigingsleven. Helemaal gratis is dat natuurlijk niet. Wij hebben natuurlijk ook onze eigen noodzakelijke uitgaven. Maar we proberen de kosten voor verenigingen wel zo laag mogelijk te houden. Het FOWW is daarbij voor ons een grote steun geweest. Dankzij een bijdrage uit dit fonds konden we allerlei nieuwe technische voorzieningen aanschaffen. Zoals zendertjes, bewegend licht, een goede beamer, loopmicrofoons en nog veel meer. Sinds we dat soort apparatuur in bezit hebben, kunnen we de kosten voor de verenigingen veel lager houden. En de mogelijkheden zijn ook groter. Vroeger moesten we dergelijke middelen inhuren, en dat was vaak niet haalbaar voor non-profitorganisaties."

"Ik kende het FOWW vanuit een vroegere rol bij de Zomerfeesten. Ik wist daardoor dat zij regelmatig de Gorcumse cultuur ondersteunden, vooral als een project ook sociale aspecten heeft. We waren erg blij toen we in 2011 hoorden dat onze aanvraag was toegewezen. Vanuit ons eigen budget was dit nooit mogelijk geweest. Op het tweede Sportgala in 2012 werd de apparatuur voor het eerst gebruikt en kon iedereen zien wat een mooie effecten hierdoor bereikt konden worden."

Visitekaartje
"De Nieuwe Doelen heeft zelf ook veel profijt van deze aanschaf. We kunnen de apparatuur immers ook bij commerciƫle evenementen inzetten. Het is bovendien een soort visitekaartje. Dat wij als theater dit soort up to date voorzieningen hebben, benadrukt dat wij een serieuze speler zijn. Het spreekt zich rond. Dat soort imago-effecten kun je niet kwantificeren, maar ze zijn er wel en ze zijn ook belangrijk. Het komt nu regelmatig voor dat gezelschappen gebruik maken van onze eigen faciliteiten."

Sluiten