Klassiek en pop bij 'Viva la vida'

woensdag 26 juni 2019

Op 24 mei vond in de Rehobothkerk het gezamenlijke concert Viva la vida plaats, waarbij klassiek en pop elkaar ontmoetten. Het orkest Merwe Sinfonietta begeleidde Popkoor 0183. Nummers als Shotgun, Human, Thinking out loud, maar ook Ennio Morricone en klanken uit de West Side Story passeerden de revue.

Kamerorkest Merwe Sinfonietta Gorinchem omschreef het concert als volgt:
We 'Can't stop the feeling'! Wat een leuk concert hadden we als Merwe Sinfonietta (vanaf dit najaar Gorcums Symfonie Orkest) met Popkoor0183. Voor ons als symfonieorkest een behoorlijk kijkje buiten onze gewoonlijke kaders. Wat we overigens met beide handen aangegrepen hebben, want nieuwe dingen leren en een nieuw publiek aanspreken willen we maar al te graag. Met dat publiek zat het wel snor. We hadden er wel een beetje op gerekend, maar alsnog moesten er stoelen bij gesleept worden. En nog meer stoelen.

De arrangementen om als orkest popmuziek te spelen, werden geschreven door onze dirigent Michiel van Vliet. Het klonk misschien niet zoals je zou verwachten van een popnummer, maar de combinatie van het orkest met het popkoor was verrassend goed. Het publiek werd er dan ook behoorlijk enthousiast van. En wij ook! Merwe Sinfonietta speelde niet alleen popnummers met het koor, maar het koor reikte voor deze keer ook buiten de comfortzone en studeerde de zangpartijen in van o.a. Westside Story. Voor de nabije toekomst hebben we alweer allerlei nieuwe projecten op de plank liggen, maar wellicht komt er nog eens een vervolg op ‘Viva la Vida’!

Het concert werd gerealiseerd met een bijdrage van Stichting FOWW.

Sluiten